Even voorstellen

 

 

Femke GroenhofGraag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Femke Groenhof en ik ben in 1963 in Amsterdam geboren. Na mijn eerste jaren in Amsterdam te zijn opgegroeid, heb ik mijn verdere jeugd doorgebracht in Amstelveen. Toen ik achttien jaar was, begon ik aan een loopbaan als verpleegkundige en heb ik zeer afwisselende en uiteenlopende werkzaamheden gedaan. Dit heeft mij veel verschillende mensen doen ontmoeten in de meest uiteenlopende situaties, en dat heeft voor mij de basis gelegd in de behoefte om mensen een stukje te begeleiden in dat wat er op hun pad komt. Ik ben nog steeds als verpleegkundige werkzaam en haal hier veel voldoening  uit. 

Sinds 2001 ben ik actief bezig met de astrologie. Ook voor die tijd was ik hierin geïnteresseerd. Door een eenvoudige cursus bij iemand thuis kwam ik tot de ontdekking hoe boeiend de astrologie voor mij is. Dat was de aanleiding om een erkende beroepsopleiding voor astroloog te gaan volgen. Dit heb ik gedaan bij Stichting Achernar onder leiding van Karen Hamaker-Zondag. Na deze vierjarige beroepsopleiding heb ik de twee verdiepingsjaren gevolgd onder leiding van Ludy Hoogeveen, ook bij Stichting Achernar; counseling en therapeutische belevingsastrologie. Daarna heb ik bij Stichting Odrerir onder leiding van Karen Hamaker-Zondag de driejarige opleiding in de Symbolische Psychologie gevolgd,waar ik gedegen kennis heb opgedaan van de psychologie van Carl G. Jung. Het verdiepingsjaar “de symboliek van de Tarot” heb ik daarna afgerond. Al deze opleidingen vullen elkaar prachtig aan. Met behulp van inzichten uit de symbolische psychologie kun je veel begrijpen van wat zich afspeelt in de psyche. De horoscoop laat zien op welk moment zich bepaalde thema’s aandienen om uitgewerkt te worden, en wat de achtergrond is van bepaalde gevoelens, emoties en gebeurtenissen in je leven. Deze kennis en ervaringen hebben mij enorm veel passie gegeven om mijn eigen praktijk vorm te geven.

Ook ben ik actief bezig wat betreft mijn ontwikkeling in de astrologie. Door het volgen van lezingen en workshops verdiep ik mijn kennis en houd ik mij op de hoogte van de ontwikkelingen. Ruim zeven jaar ben ik actief bezig geweest met het vorm geven van  het PAG; het Psychologisch Astrologisch Genootschap. Daar heb ik deelgenomen aan werk- en intervisiegroepen en maakte ik een periode deel uit van het bestuur. Ook ben ik erkend lid van de AVN; Astrologische Vakvereniging Nederland.

Het uitgangspunt voor mij persoonlijk als mens, in mijn leven en in mijn werk als verpleegkundige en astroloog, is het ontdekken en inzetten van je eigen kracht. Je moet het toch zelf doen, zelf de keuzes maken welk pad je inslaat. Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. De psychologische astrologie kan dan zo’n hulp zijn.